密码:
注册找密码我的浏览
设福彩双色球蓝球除五走势图加收藏 ______

福彩双色球蓝球除五走势图每天学英语新概念六级音标词汇语法四级研究生大学高中初中小学少儿演讲有声圣经VOA商务雅思

您所在的位置: 大耳朵福彩双色球蓝球除五走势图 > 听力资料 > 在线视听资料 >...> 英语六级考试 > 大学英语六级预测试卷 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
penetrating/['penitreitiŋ]/ a. 敏锐的, 尖锐的, 伸入很深的, 了解透彻的 ...

Model Test 01

听力试题:

Section A

Directions:In this section,you will hear 8 short conversations and 2 long conversations.At the end of each conversation,one or more questions will be asked about what was said.Both the conversation and the questions will be spoken only once.after each question there will be a pause.During the pause,you must read the four choices marked A), B), C) and D),and decide which is the best answer.Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

11.A.She's happy that the student center is getting more computers.

B.She'll let the man use her computer to do statistics assignments.

C.She'll take a statistics course in the student center soon.

D.She'd like to buy a computer very soon.

12.A.She is very happy to obey the rules.

B.She is very interested in the rules.

C.She is irritated by so many rules.

D.She is sorry for the rules.

13.A.Public buses are fast and cheap transportation tools.

B.Parking is becoming a big problem.

C.Subway trains are even safer than taxies.

D.Taxies are more convenient than buses.

14.A.He's also interested in Americian literature.

B.He hasn't decided if he would take the literature class.

C.The woman should have already finished her paper.

D.The woman's topic may not be appropriate.

15.A.She feels sorry owing to the man's failure.

B.She did no better than the man in the contest.

C.She is optimistic that she won't be the last in the contest.

D.She thinks that they can win in the coming contest.

16.A.It won't be different from the others.

B.It will be unusually mild.

C.It will be warm and comfortable.

D.It will probably be cold.

17.A.By learning English alone.

B..By learning English hard before test.

C.By studying at her spare time.

D..By learning a little regularly.

18.A.She is a little tired.

B.She is going to study in the library.

C.She wants to listen to the music.

D.She is going to make a reservation.

Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.

19.A.How to borrow money from friends.

B.How to reduce expenses on transportation.

C.How to work out a financial plan.

D.How to rent a cheap apartment.

20.A.A small place with a nice view of the city.

B.A spacious apartment with cable TV.

C.An apartment downtown with free parking.

D.An apartment outside of downtown.

21.A.He should be careful when using his credit cards.

B.He ought to sell his car to save money.

C.He should stop spending money on enterttainment.

D.He shouldn't go out to eat every night.

Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.

22.A.To see the effects of the world's technology in North Amracia on other part of the world.

B. To see diffierent places of the world for relaxtion.

C.To work for his thesis about network management.

D.To look for some specific investment opportunities.

23.A.Silicon Valley is the world's best place for studying.

B.There are numerous schools in Silicon Valley.

C.It is a very nice place parly because of many successful people.

D.There are lots of business opportunities in Silicon Valley.

24.A.It brings them more competition and challenges.

B.It brings more opportunities to them.

C.It brings them more advanced technology.

D.It makes their life easier.

25.A.They should think about the business in their own countries.

B.They should think how to do business with other countries

C.They should compete with companies in other countries.

D.They should thinkabout businesses from a globle view.

Section B

Directions: In this section,you will hear 3 short passages.At the end of each passage,you will hear some questions.Both the passage and the questions will be spoken only once.After you hear a question,you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One

Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

26.A.They think writers have wealth and fame.

B.They like writing.

C.They want to enjoy loneness.

D.They follow some examples.

27.A.She wasn't able to produce a single book.

B.She wasn't able to have a rest for a whole year.

C.She hadn't seen a change for the better.

D.She found his dream would never come true.

28.A.It warns young people of the hardships of a successful writer.

B.It advises young people to give up their idea of becoming writers.

C.It shows that writers usually live in poverty and isolation.

D.It encourages young people to pursue a writing carceer.

Passage Two young people to pursue a writing career.

Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.

29.A.Because they liked to eat tea leaves.

B.Because they were curious about the taste of tea leaves.

C.Because they did not know how to do with tea.

D.Because they wanted to make sandwiches with tea.

30.A.Britons got expensive tea from china.

B.Britons got their first tea from Finland.

C.Britons were the first people in Europe who drank tea.

D.In the 17th century the East India Company introduced tea to Britain.

31.A.Because they followed everything the Britons did.

B.Because it tasted better than mixed with butter.

C.Because it become a popular drink.

D.Because they were influenced by a woman in the upper class.

Passage Three

Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.

32.A.Officials from the New York Police Department.

B.Officials from the New York federal government.

C.Officials from the New York local government.

D.Amecicans working in the subway and restaurants.

33.A.In restaurants.

B.In theatres.

C.In New York city subway.

D. In toilet stalls.

34.A.Under their arms.

B.Under their coats.

C.On the floor between the legs.

D.On the wrist.

35.A.Under the seats.

B.Behind the door.

C.On the floor.

D.Ladies' room.

Section C

Directions:In this section,you will hear a passage three times.When the passage is read for the first time,you should listen carefully for its general idea.When the passage is read for the second time,you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard.For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information.For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words.Finally, when the passage is read for the third time,you should check what you have written.

The Taj Mahal is to open on moonlit evenings 20 years after security fears ends night visits.India's Supreme Court will allow the famous (36)______to love to open four nights a month,(37)______for three months.

The Taj , built in the 1600s by the Mughal (38)______Shah Jahan as a tomb for his wife ,is a World (39)______site.Only 400 visitors will be let in each night,and parking restrictions will be (40)______around the site.

The Supreme Court (41)______came as state officials in Uttar Pradesh were celebrating the Taj's 350th (42)______close to its site in the city of Agra.

"This reopening of the Taj for moonlight viewing is going to draw (43)______crowds from across the globe," State tourism minister Kaukab Hamid said,"(44)________________."

Tourist chiefs said more than 300,000 foreigners visited the Taj Mahal site in 2003,but numbers are down since the terror attacks in the US on 11 September 2003.(45)_________________.

The Sikh insurgency ended in the mid-1990s,but Indian authorities have remained reluctant to let visitors back to the Taj after sunset.During the height of tensions between India and Pakistan in 2001,officials drew up plans to disguise the Taj from possible Pakistani air attacks.

Shah Jahan built the Taj Mahal as an expression of love for his wife Mumtaz Mahal.(46)__________________.

参考答案:

Section A

11.D 12.C 13.B 14.D 15.B 16.D 17.D 18.B

19.C 20.A 21.B

22.A 23.C 24.B 25.D

Section B

Passage One 26.A 27.C 28.A

Passage Two 29.C 30.D 31.D

Passage Three 32.A 33.C 34.C 35.D

Section C

36.monument

37.initially

38.emperor

39.Heritage

40.imposed

41.announcement

42.anniversary

43.fantastic

44.We will ensure strict security and follow visitor guidelines laid down by the Supreme Court

45.Night visits to the Taj,once a romantic highlight of any visit to India,were banned in 1984 for some reason.

46.It is largely made of white stone that reflects the changes of colour visible during sunset and clear, moonlit nights

听力材料:

[00:06.89]Model Test One

[00:11.93]Part Ⅲ Listening Comprehension

[00:15.71]Section A

[00:17.37]Directions:

[00:18.90]In this section,

[00:21.24]you will hear 8 short conversations and 2 long conversations.

[00:25.67]At the end of each conversation,

[00:28.17]one or more questions will be asked about what was said.

[00:31.89]Both the conversation and the questions will be spoken only once.

[00:36.74]after each question there will be a pause.

[00:39.99]During the pause,

[00:41.80]you must read the four choices marked A), B), C) and D),

[00:46.89]and decide which is the best answer.

[00:49.49]Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2

[00:54.43]with a single line through the centre.

[00:57.02]Now, let’s begin with the eight short conversations.

[01:01.37]11. M: I’m so frustrated.

[01:05.58]We are supposed to do our assignments for statistics on the computer.

[01:09.70]But the ones in the student center are always tied up.

[01:13.27]W: I know what you mean.

[01:15.00]I’m looking forward to the day when I can afford to get my own.

[01:19.19]Q: What does the woman mean?

[01:36.28]12. M: Be sure to lock all the doors and windows whenever you go out.

[01:42.66]And never give your front-door key to anyone.

[01:45.82]Also, before going out,

[01:48.07]check all the appliances and turn everything off.

[01:51.94]W: I’ m going to blow a fuse in my brain

[01:54.60]if I have to remember any more rules.

[01:57.79]Q: What is the woman’s reaction to the rules?

[02:16.26]13. M: Many people prefer taking buses or

[02:21.33]the subway or even taxies because parking is getting to be

[02:25.34]a real headache in some parts of the city.

[02:28.69]W: That doesn’t surprise me.

[02:30.74]Q: What conclusion can we draw from this conversation?

[02:49.34]14. W: I finally decided on my literature paper;

[02:54.49]I am going to focus on American modern women writers.

[02:58.87]M: That is so broad, do you think it will be approved?

[03:02.93]Q: What does the man imply?

[03:20.22]15. M: Oh dear. I am afraid of being the last again

[03:25.94]in the speech contest on Sunday.

[03:27.98]It’s already the second time I took part in it.

[03:30.75]W: Be optimistic. I have the same experience.

[03:34.57]Let’s try a third time.

[03:36.82]Q: What does the woman most probably want to convey?

[03:55.23]16. M: It is a good place to spend my holidays.

[04:00.45]Many people say the winter here is usually mild. How do you feel?

[04:05.51]W: Usually? But I think this year it will be very different.

[04:09.93]Q: What does the woman imply about this winter?

[04:28.14]17. M: I don’t like to study English in my spare time.

[04:33.05]Before I take an English test,

[04:35.33]I’ll study hard and I can get a high mark.

[04:38.19]W: I prefer to learn a bit every day to accumulate and solidify knowledge.

[04:44.18]And I have time to play and develop hobbies.

[04:47.56]Q: How does the woman study English?

[05:05.00]18. M: I’m a little tired,

[05:09.13]so I think I’ll go to the student lounge and listen to a little music.

[05:13.82]Care to join me?

[05:15.00]W: I’d love to,

[05:16.09]but I have to go to the library to read a reserved book.

[05:20.16]Q: Why can’t the woman go with the man?

[05:37.37]Now you’ll hear two long conversations.

[05:40.64]Conversation One

[05:42.95]M: Hi, Nancy. Could I borrow some money until payday?

[05:48.21]W: Uh, yeah, I guess. How are things going anyway?

[05:51.93]M: Well, not very well.

[05:54.21]I’ve used my credit cards to pay off a lot of things recently,

[05:58.61]but now, I can’t seem to pay the money off.

[06:01.87]W: Uh, do you have a budget?

[06:03.99]I mean, how do you keep track of your income and expenses?

[06:08.18]M: No, but I guess I should have some financial plans.

[06:12.99]W: Well, let me see if I can help you.

[06:15.62]How much money do you spend on your apartment?

[06:18.84]M: Uh, I pay $890 on rent for the studio apartment downtown...

[06:25.71]not including utilitles and cable TV.

[06:28.90]But the place has an awesome view of the city.

[06:32.25]W: Uh, $890! Why are you paying so much for such

[06:37.90]a small place when you could find a cheaper

[06:40.53]one somewhere outside of the downtown area?

[06:43.94]M: Yeah, I guess.

[06:45.26]W: How much money do you spend on entertainment a month?

[06:49.07]M: Well, I spend a few dollars here and there

[06:52.49]on basketball and movie tickets,

[06:54.99]a concert or two, and ballroom dance lessons.

[06:58.34]W: Uh, exactly how much do you spend on all of these?

[07:02.44]M: Well, oh...about $400.

[07:06.88]W: No wonder you’re having money problems.

[07:09.69]You can’t just blow your money on things like that!

[07:12.94]And what about transportation?

[07:14.82]M: Oh, I commute to work everyday in my new sports car,

[07:19.32]but I got a great deal, and my monthly payments are only $450.

[07:24.80]W: Well, I think you’ve got to reduce your spending,

[07:27.36]or you’ll end up broke.

[07:29.54]I suggest you get rid of your credit cards,

[07:31.98]cut down on your entertainment expenses, and sell your car.

[07:36.26]Take public transportation from now on.

[07:39.51]Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.

[07:45.99]19. What are the two speakers talking about?

[08:05.37]20. How would you describe the man’s apartment?

[08:24.97]21. What does the woman suggest the man do

[08:29.81]at the end of the conversation?

[08:46.00]Conversation Two

[08:48.09]W: Mr. Rick Segal is an expert in network management

[08:52.27]and software development.

[08:54.40]I know you’re planning to take a world tour.

[08:57.38]Can you tell me when you got the idea for this upcoming tour?

[09:01.31]M: Two years ago,

[09:02.49]I thought about going around to various places to see

[09:06.19]if all this technology and progress in North

[09:09.06]America had any effects on the rest of the world.

[09:12.18]W: You have criticized Silicon Valley,

[09:14.78]particularly its venture community for arrogance,

[09:18.25]for seemingly believing it is the center of the universe. Why is this?

[09:23.41]M: I have not actually criticized SV nor made a big deal about

[09:28.72]the Valley’s center of the universe attitudes.

[09:31.78]I have been trying to make the point that

[09:34.13]I believe there is life on other planets.

[09:37.07]W: Champions of Silicon Valley see it as

[09:40.10]the world’s best ecosystem for tech startups.

[09:43.51]In your view, is this still true?

[09:45.98]M: It is one of the best places because of the quality of schools,

[09:50.17]the number of successful people who

[09:52.52]hung around and seeded others to be successful,

[09:55.45]and other reasons.

[09:57.23]Again, I hope that other places can

[10:00.08]begin to build these required ecosystems,

[10:03.08]so we begin to see more centers of excellence

[10:06.11]springing up around the world.

[10:08.27]W: How has the connected world changed

[10:10.47]the opportunities for businessmen in remote locations?

[10:14.69]M: In the old days,

[10:16.17]it was very hard to get a voice or have that voice heard.

[10:20.39]That is the single greatest barrier to entry.

[10:23.49]Today, a free blog, or a good service or idea,

[10:27.71]can get noticed and can take off.

[10:30.33]W: How do you see investment opportunities changing

[10:33.96]because of the connected world?

[10:36.61]M: Companies have to think globally from the perspective of resources,

[10:41.50]customers, etc.

[10:43.09]This is important because with technology and a global infrastructure,

[10:47.68]making it big might mean making it big in the UK,

[10:51.31]New Zealand, and Canada.

[10:53.44]Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.

[11:00.22]22. What is the purpose of the man’s world tour?

[11:20.57]23. Which of the following is true about

[11:25.41]Silicon Valley according to the man?

[11:42.27]24. What effect does the connected world

[11:46.92]bring to entrepreneurs in remote locations?

[12:05.00]25. What should companies do because of

[12:09.21]the connected world according to the man?

[12:26.00]Section B

[12:27.84]Directions: In this section,

[12:31.25]you will hear 3 short passages.

[12:33.72]At the end of each passage,

[12:35.90]you will hear some questions.

[12:38.26]Both the passage and the questions will be spoken only once.

[12:43.41]After you hear a question,

[12:45.85]you must choose the best answer from

[12:48.38]the four choices marked A), B), C) and D).

[12:52.94]Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2

[12:56.73]with a single line through the centre.

[12:59.60]Passage One

[13:01.63]Many a young person tells me he wants to be a writer.

[13:05.39]I always encourage such people,

[13:08.57]but I also explain that there’s a big difference

[13:11.95]between “being a writer” and writing.

[13:15.07]In most cases these individuals are dreaming of wealth and fame,

[13:19.52]not the long hours alone at a typewriter.

[13:22.98]“you’ve got to want to write,”

[13:25.17]I say to them, “not want to be a writer.”

[13:28.29]The reality is that writing is a lonely,

[13:31.14]private and poor-paying affair.

[13:33.77]For every writer kissed by fortune there are

[13:37.08]thousands more whose longing is never rewarded.

[13:40.46]When I left a 20-year career in the US Coast Guard to become a writer,

[13:45.43]I had no prospects at all:

[13:47.96]what I did have was a friend who found me my room

[13:50.99]in a New York apartment building.

[13:53.02]It didn’t even matter that it was cold and had no bathroom.

[13:56.99]I immediately bought a used manual typewriter

[14:00.37]and felt like a genuine writer.

[14:02.53]After a year or so, however,

[14:04.97]I still hadn’t gotten a break and began to doubt myself.

[14:09.13]It was so hard to sell a story that I barely made enough to eat.

[14:14.26]But I knew I wanted to write.

[14:16.54]I had dreamed about it for years.

[14:18.69]I wasn’t going to be one of those people who die wondering,

[14:22.45]what if? I would keep putting my dream to the test—even

[14:26.93]though it meant living with uncertainty and fear of failure.

[14:30.82]This is the Shadowland of hope,

[14:33.26]and anyone with a dream must learn to live there.

[14:36.63]Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

[14:42.42]26. Why do some individuals want

[14:47.00]to be writers according to the speaker?

[15:03.99]27. Why did the author begin to doubt herself after

[15:09.24]the first year of her writing?

[15:25.25]28. What does the passage mean to imply?

[15:44.00]Passage Two

[15:46.13]Tea drinking was common in China for nearly

[15:49.15]one thousand years before anyone in Europe had ever heard about tea.

[15:54.56]People in Britain were much slower in finding out what tea was like,

[15:59.69]mainly because tea was very expensive.

[16:03.16]It could not be bought in shops.

[16:05.62]And even those people who could afford to have

[16:08.29]it sent from Holland did so only because

[16:11.22]it was a fashionable curiosity.

[16:13.88]Some of them were not sure how to use it.

[16:16.54]They thought it was a vegetable and tried cooking the leaves.

[16:20.19]Then they served them mixed with butter and salt.

[16:23.48]Many people used to spread the used tea leaves on bread and

[16:27.75]give them to their children as sandwiches.

[16:30.66]Tea remained scarce and very expensive in England until

[16:34.48]the ships of the East India Company began to bring

[16:37.85]it direct from China early in the seventeenth century.

[16:41.80]During the next few years so much tea came into the country that

[16:46.54]the price fell and many people could afford to buy it.

[16:50.45]At the same time people on the Continent were

[16:53.73]becoming more and more fond of tea.

[16:56.26]Until then tea had been drunk without milk in it.

[17:00.08]But one day a famous French lady named Madame de Sevigne

[17:04.64]decided to see what tea tasted like when milk was added.

[17:08.64]She found it so pleasant that

[17:11.14]she would never again drink it without milk.

[17:13.92]Because she was such a great lady

[17:16.27]her friends thought they must copy everything she did,

[17:19.77]so they also drank their tea with milk in it.

[17:22.68]Slowly this habit spread until it reached England and

[17:27.11]today only very few Britons drink tea without milk.

[17:31.37]Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.

[17:36.90]29. Why did some Britons cook tea leaves at the beginning?

[17:58.28]30. Which of the following is true of

[18:02.32]the introduction of tea into Britain?

[18:19.29]31. Why did people in Europe begin to drink tea with milk?

[18:39.54]Passage Three

[18:41.14]Purse snatching is an increasingly common crime.

[18:45.02]There are estimated 50 to 100 purse snatchings each month

[18:49.83]in the New York City subways.

[18:52.48]One of the favored techniques is to stand between two subway cars and,

[18:57.45]as the train starts pulling out of the station,

[19:00.43]reach out and pull free a woman’s purse.

[19:03.96]Recently, a crime analysis officer for

[19:07.30]the New York Police Department found

[19:09.74]that purse stealing in Manhattan’s top

[19:12.00]restaurants was up 5 percent over the previous year.

[19:16.29]When a woman puts her purse on a vacant chair at

[19:19.55]a table or at her feet beside her chair,

[19:22.98]she is inviting a purse snatcher to take it.

[19:26.11]Purse snatchers often work in pairs.

[19:29.51]When a target in a restaurant is sighted,

[19:32.73]one of them will create some kind of disturbance

[19:36.04]to gain the victim’s attention.

[19:38.39]While the woman is looking away from her table,

[19:41.36]the actual snatcher will lift the purse.

[19:44.40]A popular technique is for the thief,

[19:47.55]man or woman, to carry an umbrella with the curved handle down.

[19:51.96]The umbrella handle suddenly hooks

[19:54.31]the bag and in an instant it is on the thief’s wrist or under

[19:58.81]the coat over his arm if he is a man,

[20:01.96]and on its way out of the restaurant.

[20:04.68]Police advise that women in restaurants keep their purses

[20:08.50]either on their laps or on the floor between their legs.

[20:12.62]Other purse snatchers who operate in theaters are called “seat tippers”,

[20:18.35]victimizing women who put their purses down on an adjacent empty seat.

[20:23.67]Yet others specialize in snatching purses from ladies’rooms.

[20:28.22]When a woman is in a toilet stall,

[20:30.94]her purse should never be placed on the floor or

[20:33.97]hung on the coat hook on the door.

[20:37.07]Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.

[20:42.73]32. Who is interested in the analysis of purse snatching?

[21:03.20]33. Where does using the umbrella handle to hook the bag often occur?

[21:24.86]34. Where are women in restaurants advised to put their purses?

[21:44.94]35. Which place do thieves steal purses in theaters?

[22:04.70]Section C

[22:06.67]Directions:

[22:08.39]In this section,

[22:09.80]you will hear a passage three times.

[22:12.33]When the passage is read for the first time,

[22:15.36]you should listen carefully for its general idea.

[22:18.55]When the passage is read for the second time,

[22:21.95]you are required to fill in the blanks numbered

[22:24.99]from 36 to 43 with the exact words you have just heard.

[22:30.19]For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill

[22:36.86]in the missing information.

[22:38.77]For these blanks, you can either use the exact words

[22:43.15]you have just heard or write down the main points in your own words.

[22:47.90]Finally, when the passage is read for the third time,

[22:52.37]you should check what you have written.

[22:54.78]Now listen to the passage.

[22:57.62]The Taj Mahal is to open on moonlit evenings 20 years

[23:03.00]after security fears ended night visits.

[23:05.52]India’s Supreme Court will allow the famous monument

[23:09.72]to love to open four nights a month,

[23:12.72]initially for three months. The Taj,

[23:15.82]built in the 1600s by the Mughal emperor Shah Jahan as a tomb for his wife,

[23:22.35]is a World Heritage site.

[23:24.72]Only 400 visitors will be let in each night,

[23:28.10]and parking restrictions will be imposed around the site.

[23:31.95]The Supreme Court announcement came as state officials

[23:35.38]in Uttar Pradesh were celebrating the Taj’s 350th anniversary close to

[23:41.85]its site in the city of Agra.

[23:44.17]“This reopening of the Taj for moonlight viewing

[23:47.23]is going to draw fantastic crowds from across the globe,”

[23:51.14]State tourism minister Kaukab Hamid said,

[23:54.61]“We will ensure strict security and follow visitor

[23:57.86]guidelines laid down by the Supreme Court.”

[24:01.11]Tourist chiefs said more than 300,000 foreigners visited

[24:05.98]the Taj Mahal site in 2003,

[24:08.64]but numbers are down since the terror attacks

[24:11.42]in the US on 11 September 2003.

[24:15.52]Night visits to the Taj,

[24:17.64]once a romantic highlight of any visit to India,

[24:20.89]were banned in 1984 for some reason.

[24:24.30]The Sikh insurgency ended in the mid-1990s,

[24:28.40]but Indian authorities have remained

[24:30.19]reluctant to let visitors back to the Taj after sunset.

[24:34.94]During the height of tensions between India and Pakistan in 2001,

[24:39.85]officials drew up plans to disguise

[24:42.95]the Taj from possible Pakistani air attacks.

[24:46.32]Shah Jahan built the Taj Mahal as an expression

[24:50.70]of love for his wife Mumtaz Mahal.

[24:54.01]It is largely made of white stone that reflects

[24:57.20]the changes of colour visible during sunset and clear, moonlit nights.

[25:02.71]Now the passage will be read again.

[25:05.99]The Taj Mahal is to open on moonlit evenings 20 years

[25:11.21]after security fears ended night visits.

[25:14.59]India’s Supreme Court will allow the famous monument

[25:17.99]to love to open four nights a month, initially for three months.

[25:22.93]The Taj, built in the 1600s by the Mughal emperor

[25:27.22]Shah Jahan as a tomb for his wife,

[25:30.59]is a World Heritage site.

[25:32.91]Only 400 visitors will be let in each night,

[25:36.37]and parking restrictions will be imposed around the site.

[25:39.97]The Supreme Court announcement came as state officials

[25:43.66]in Uttar Pradesh were celebrating the Taj’s 350th

[25:48.69]anniversary close to its site in the city of Agra.

[25:52.26]“This reopening of the Taj for moonlight viewing is

[25:55.82]going to draw fantastic crowds from across the globe,”

[25:59.60]State tourism minister Kaukab Hamid said,

[26:02.85]“We will ensure strict security and follow

[26:05.60]visitor guidelines laid down by the Supreme Court.”

[27:19.00]Tourist chiefs said more than 300,000 foreigners visited

[27:23.41]the Taj Mahal site in 2003,

[27:26.01]but numbers are down since the terror attacks

[27:28.98]in the US on 11 September 2003.

[27:33.08]Night visits to the Taj,

[27:35.01]once a romantic highlight of any visit to India,

[27:38.42]were banned in 1984 for some reason.

[28:51.61]The Sikh insurgency ended in the mid-1990s,

[28:55.28]but Indian authorities have remained reluctant

[28:58.15]to let visitors back to the Taj after sunset.

[29:02.19]During the height of tensions

[29:03.84]between India and Pakistan in 2001,

[29:06.94]officials drew up plans to disguise

[29:09.81]the Taj from possible Pakistani air attacks.

[29:13.62]Shah Jahan built the Taj Mahal as

[29:17.04]an expression of love for his wife Mumtaz Mahal.

[29:20.85]It is largely made of white stone that reflects the

[29:24.57]changes of colour visible during sunset and clear, moonlit nights.

[30:39.23]Now the passage will be read for the third time.

[30:42.71]The Taj Mahal is to open on moonlit evenings

[30:47.17]20 years after security fears ended night visits.

[30:51.48]India’s Supreme Court will allow the famous monument

[30:54.99]to love to open four nights a month,

[30:57.89]initially for three months.

[30:59.93]The Taj, built in the 1600s by the Mughal emperor Shah Jahan

[31:05.68]as a tomb for his wife,

[31:07.77]is a World Heritage site.

[31:09.90]Only 400 visitors will be let in each night,

[31:13.18]and parking restrictions will be imposed around the site.

[31:17.02]The Supreme Court announcement came as state officials

[31:20.62]in Uttar Pradesh were celebrating the Taj’s 350th

[31:25.38]anniversary close to its site in the city of Agra.

[31:29.19]“This reopening of the Taj for moonlight viewing is going

[31:33.00]to draw fantastic crowds from across the globe,”

[31:36.22]State tourism minister Kaukab Hamid said,

[31:39.78]“We will ensure strict security and

[31:42.31]follow visitor guidelines laid down by the Supreme Court.”

[31:46.25]Tourist chiefs said more than 300,000

[31:49.56]foreigners visited the Taj Mahal site in 2003,

[31:53.72]but numbers are down since the terror attacks

[31:56.69]in the US on 11 September 2003.

[32:00.57]Night visits to the Taj,

[32:02.78]once a romantic highlight of any visit to India,

[32:06.10]were banned in 1984 for some reason.

[32:09.38]The Sikh insurgency ended in the mid-1990s,

[32:13.57]but Indian authorities have remained reluctant to

[32:16.57]let visitors back to the Taj after sunset.

[32:20.17]During the height of tensions between India and Pakistan in 2001,

[32:25.17]officials drew up plans to disguise

[32:28.14]the Taj from possible Pakistani air attacks.

[32:31.54]Shah Jahan built the Taj Mahal as

[32:35.39]an expression of love for his wife Mumtaz Mahal.

[32:39.00]It is largely made of white stone that reflects the changes of colour visible

[32:44.36]during sunset and clear, moonlit nights.

[32:47.99]This is the end of listening comprehension.
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
共有1人向本资料提供了听力原文,其中被采用了1篇,当前有0篇待审批,有0篇未被采用! 查看明细>>
如果您有更好的听力原文,欢迎提供给大耳朵,如果被采用,您将获得20到100金币的奖励!
大学英语六级预测试卷
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>

听力排行

试题

视听

歌曲

电影

英语听力练习CET-4[part0503]
高考听力对话理解类型05
02年6月六级听力11-14
初中英语情景反应
02年12月六级听力02
cet6_199401_听力短文11-14
03年12月六级听力04
2005年6月六级听力11-20
1996年6月六级听力11-14
1999年1月四级听力18-20
06 famous American birdges
VOA慢速 AMERICAN MOSAIC-Looking Back on the Life and Music of Whitney Houston(2012-02-18)
step by step 2000第四册unit11
华研外语Model Test-4 36-46
L开头单词
疯狂英语三最短文第1辑1B
BBC News新闻 20120227
商务英语口语句典 Chapter2商务出差 1入境手续
香港电台英语一分钟节目-家具店ome091
VOA慢速 In the News - Calls for Political Change Keep Protests Going in Mideast (2011-2-19)
080你的爱有多深 how deep is your love-bee gees
《爱你在心口难开》英文版
way back into love回到爱[K歌情人]主题曲
James Blunt - You're Beautiful【大众新宝来汽车广告歌曲】
The Weepies - Red Red Rose
The Cranberries《Dying in the sun》
Icona Pop - I Love It (feat. Charli XCX)
令人陶醉的吉尔吉斯斯坦语 Sagyman思念--Mirbek Atabekov
Ewa Sonnet--Cry Cry
女生版Destiny——爱情公寓电视剧原声英文插曲MP3完整版和双语歌词赏析
小熊维尼与跳跳虎英文版 第一季 第1集
巴布工程师英文版 第1集 小猫阿皮不见了
小伙伴英语儿歌 第1集 小星星
酷艾英语系列之光棍节
看电影学英语系列之冒牌家庭
海绵宝宝全集 第1集
小马宝莉 第1集
幼儿双语儿歌系列之ABC字母歌
Bingo教你说美语之如何用英语叙旧
Hello Teddy洪恩幼儿英语1
听力资料目录导航
听力测试 英语词汇 英语口语 考试英语 品牌英语 大学教材 其他教材 商务英语 广播英语 儿童英语
历年中考听力
初中中考模拟
历年高考听力
高考听力模拟
历年四级听力
历年六级听力
四级听力模拟
小学  初中
高中  四级
六级  考研
托福  GRE
星火记忆单词
用Mp3背单词
刘毅词汇记忆
情景英语口语
4+1听力口语
出国实用会话
英语口语8000句
新东方900句
美语听力与发音
ABC到流利口语
口译考试
剑桥考试
中高考考试
大学四六级考试
研究生考试
公共英语考试
英语专业考试
新概念 六人行
赖世雄 许国璋
走遍美国 越狱
疯狂英语 沛沛
语法讲座 动感
大山英语 探索
千万别学英语
大学英语听力
大学英语精读
全新版 21世纪
新视野 实用综
大学体验 新编
成人自考 step
Listen this way
广州版小学英语
广州版初中英语
剑桥少儿英语
朗文3L看听学
Goforit新目标
高中英语课本
进阶听说教程
商务英语300句
VOA商务英语
商业英语视频
中级商务英语
初级剑桥证书
新编剑桥英语
剑桥英语精华版
2007年VOA慢速
VOA中级美语
美国习惯用语
VOA流行美语
澳广播英语讲座
在线大学课堂
VOA视频节目
宝宝ABC
棒棒英语
哈哈美语
LittleFox儿歌
英语儿童故事
380英语小故事
1035个英语单词

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语   |

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
体彩七星彩201走势图 河南福彩22选5走势图 华东15选5除七走势图 体彩排列3走势图 楚天风采22选5除三走势图 体彩七星彩中奖规则 楚天风采22选5除五走势图 福彩七乐彩纵向三行走势图 福彩七乐彩尾数走势图 楚天风采22选5走势图 体彩排列5走势图 体彩七星彩走势图 楚天风采22选5除三走势图 体彩排列3走势图 福彩双色球蓝球除五走势图齐鲁风采23选5除三走势图 福彩双色球蓝球201走势图 福彩双色球除九走势图 浙江体彩6 1单期走势图 江苏体彩七位数奇偶走势图 福彩3D走势图

0.262090s